Pitstop med forfatter Karen Fastrup

16/11 2020

Hungerhjerte
Vi har været så heldige at lokke forfatteren Karen Fastrup til at komme til vores Pitstop i november. Vi har nemlig med stor interesse læst hendes kritikerroste bog Hungerhjerte, som udkom i september 2018. Bogen har været meget omtalt i medierne, den er nomineret til DR Romanprisen 2019 og præmieret af Statens Kunstfond som et kunstværk af særlig høj kvalitet.

Hungerhjerte er en selvbiografisk roman, der beskriver Karen Fastrups pludselige psykiske sygdom med indlæggelser på psykiatriske afdelinger, skyld, skam og stigmatisering - og kampen ud af sygdommen. Karen får diagnosen Borderline. En diagnose, som hun slås forfærdeligt med, men også finder veje til at forlige sig med og arbejde sig ud af.

Vi synes i inpraxis, at det er så vigtigt for vores arbejde at få adgang til historier om, hvordan livet med periodisk eller mere langvarig psykisk sygdom kan se ud indefra. Karen Fastrup er selvfølgelig ikke helt repræsentativ for mange, der slås med livet på dramatisk vis og derigennem møder de psykiatriske hjælpeapparater - hun har nemlig en helt fantastisk fortælleevne og en adgang til sproget, som er få af os forundt.

Vi glæder os til at høre Karen Fastrup tale om sit forløb og om, hvad der fra hendes perspektiv var hjælpsomt og måske også lidt om, hvad der var mindre hjælpsomt, når man pludselig finder sig selv som ”psykiatrisk patient”. Udover dette giver hun os også adgang til nogle hjertevarme eksempler på relationer og på de samtaler, som foregår i dagligstuen på psykiatrisk afdeling – når personalet ikke er tilstede.

Vi er sikre på, at det bliver et spændende møde med både forfatteren, ”patienten” og mennesket Karen Fastrup, og vi glæder os til at høre, hvilket blik hun kaster på os, der gerne skulle være hjælp og hvad hun peger på, som vi måske endnu ikke selv har øjnet.

Vi glæder os til endnu en spændende eftermiddag sammen med jer!

Karen Fastrup er forfatter og oversætter. Hun blev født 1967 på Askov Højskole og bor nu på Frederiksberg. Fra 2012 – 2014 boede Karen Fastrup i Tanzania. Hun har et anmelderrost forfatterskab bag sig. Hun blev i 2019 af Femina tildelt titlen som en af årets syv kvinder. Hun vandt i kategorien: ”årets tabubryder”


Praktiske oplysninger

Tid:14.30-17.00Arrangør: inpaxis

Kurset er sat på oversigten af Dorte Lund-Jacobsen.

Læs mere om arrangementet på inpraxis.dk.

Tilbage til kursusoversigten.