Årsmøde og Generalforsamling i Dansk Stok 2023

Årsmøde og Generalforsamling fredag den 10. november 2023.

Nu kan vi præsentere vores gæster:

Professor Ottar Ness fra Trondheims Universitet. 
Å forske på egen praksis – sammen med kolleger og klienter

Innhold: Å holde seg oppdatert som familieterapeut handler ofte om å lære nye ideer og metoder. Nye ideer og metoder. Workshops, bøker, konferansepresentasjoner og videodemonstrasjoner er vanlige metoder som terapeuter eksponeres for nye ideer og intervensjoner. Slike ideer og intervensjoner kan inspirere til nye måter å forstå og håndtere klientens problemer på. Læringsprosessene og hvordan man som terapeut kan brukes sin egen kliniske praksis som forskningskontekst, får imidlertid mindre oppmerksomhet i litteraturen. I denne presentasjonen vil Ottar Ness presentere hvordan terapeuter kan forske på egen praksis, samtidig som det kan bidra til utvikling av lærende praksisfellesskaper. 



Professor Finn Thorbjørn Hansen, Aalborg Universitet

Fra relations- til fænomen-centreret praksisforskning - Hvordan lærer vi at se og at undre os fra erfaringens inderside?

 

Længe har man talt om patientnær eller personcentreret tilgange og praksisser inden for relationsprofessioner. Og om, hvorfor relationen bør stå i centrum i dialogen og samværet, også når det gælder forskning på egen hånd i egen praksis inden for disse områder. Men nyere refleksiv og fænomenologisk praksisforskning viser, at det kan give mening at arbejde med en fænomen-centreret forskning og praksis, især når man som praktiker og forsker er optaget af det, som man kan benævne som den eksistentielle og spirituelle dimensioner i mellemmenneskelige forhold og forhold der er knyttet til ”the more than human”(livets og naturens kalden i sig selv). Med udgangspunkt i aktuel bog At tænke med hjertet: en grundbog i eksistentiel praksisfænomenologi (Hansen & Thorsted, 2023) vil jeg dvæle ved nogle konkrete samtalesituationer i professionelt arbejde, hvor særlig den eksistentielle dialogmodel ’Undringskompasset’ bliver præsenteret.


Årsmødet finder sted i Islands Brygges Medborgerhus, Islands Brygge 18, 2300 København fredag d. 10 november kl 08 00 til 15 30, og der er fuld forplejning med morgenmad fra kl 8, frokost og eftermiddagskaffe i løbet af dagen. Efter årsmødet, der afsluttes med generalforsamlingen, inviterer vi alle deltagere til fortsat dialog om årsmødets emner eller andre relevante emner, og til dette bliver der serveret et glas øl/vand/vin i Medborgerhusets café. Vi håber på stort fremmøde og en fortsat hyggelig eftermiddag.

Pris: medlemmer 450 kr, ikke medlemmer 850 kr. Ved indmeldelse som medlem i STOK er der 400 kr rabat.

Tilmelding fra den 9 september sker på STOK´s hjemmeside, www.danskstok.dk/kalender